Dorada cu broccoli si sos
PrinteazaDorada cu broccoli si sos din: dorade, ulei, ceapa, scortisoara, ghimbir, cuisoare, vin alb, apa, fructe uscate, miere, broccoli, seminte de susan, cimbru, usturoi, lamaie, sos de soia, sare, piper, ardei iute, nuci.
- 4 dorade
- 150 ml ulei
- 5 cepe
- scorţişoară
- 5 g ghimbir
- 4 cuişoare
- 250 ml vin alb
- 250 ml apă
- 300 g fructe uscate
- miere
- 800 g broccoli
- 30 g seminţe de susan
- cimbru
- usturoi
- două lămâi
- sos de soia
- sare
- piper
- ardei iute
- nuci
Mod de preparare:
Intr-o oală se pune jumătate din ulei, ceapa curăţată şi tocată mărunt, un beţişor de scor¬ţişoară, ghimbirul, sare şi piper. Se adaugă cuişoarele, apa şi vinul şi se fierb 10-15 minute.
Se scot cuişoarele şi beţişorul de scorţişoară, se adaugă fructele uscate întregi sau tăiate în jumătate şi se continuă fierberea la foc mediu până ce fructele s-au înmuiat şi s-a format un sos mai gros.
Se ia de pe foc, se adaugă 50 ml miere, se amestecă şi se lasă să se răcească. Doradele se curăţă, se eviscerează, se spală, se ung cu ulei în exterior şi interior şi se condirmentează.
Se umplu cu felii de lămâie, cimbru, 4 căţei de usturoi feliat, se presară cu seminţele de susan şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-35 de minute. Se servesc calde, alături de sosul de fructe şi broccoli fiert amestecat cu 50 ml sos de soia.
Dorada cu broccoli si sos
Pofta buna!