Dorada cu broccoli
PrinteazaDorada cu broccoli din: dorada, broccoli, vin, ceapa, usturoi, ghimbir, frunze de dafin, lamai, seminte de coriandru, marar, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 dorade mai mari
- un kilogram broccoli
- 500 ml vin alb demisec
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- 3 cm rădăcină de ghimbir
- două frunze de dafin
- două lămâi
- o linguriţă de seminţe de coriandru
- mărar
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dorada cu broccoli: Peştii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Usturoiul se curăţă de foi, se taie în felii şi se pune lângă ceapă.
Peştii se condimentează, se umplu cu legumele tăiate, seminţele de coriandru şi ghimbirul dat pe râzătoare.
Se pun într-o tavă, se ung cu ulei şi se aşază feliile de lămâie, frunzele de dafin, vinul alb şi puţin ulei. Se adaugă un pahar cu apă, sare, piper şi se introduce tava în cuptor.
Se ţine circa 25-30 de minute, se scoate şi se ţine la cald. Broccoli se spală, se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare.
Se scurge de apă, se amestecă bine cu ulei, sare, piper şi se serveşte alături de peştele fierbinte. Se poate servi cu mujdei de usturoi sau sos vinegretă cu mărar.
Poftă bună!