Dorada cu cimbru si arpagic
PrinteazaDorada cu cimbru si arpagic din: vin, ulei de masline, unt, dorada, bulbi de arpagic, cimbru, sare, piper.
- 250 ml vin alb
- 20 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- 3 dorade
- 8-10 bulbi de arpagic
- 1 crenguță de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peștii se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se unge o formă termorezistentă cu unt, se așază peștii în ea, se presară unt și printre ei, se toarnă ½ pahar apă și se dau la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade.
Între timp, se călesc bulbii de arpagic în puțin ulei de măsline. Se scoate forma din cuptor, se presară arpagicul călit și se toarnă vinul peste pești. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se lasă în cuptor încă 20 de minute, la 160 grade.
Dorada cu cimbru si arpagic
Pofta buna!