Dorada cu fasole verde
PrinteazaDorada cu fasole verde din: dorada, fasole verde, ceapa, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, boia dulce, cimbru, sare, piper.
- 3 dorade
- 150 g fasole verde
- două cepe
- roşii cherry
- usturoi
- 150 ml ulei de măsline
- boia dulce
- cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Doradele se curăţă de solzi, se eviscerează, se spală şi se scurg.
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Se ung doradele în interior cu ulei, se presară cu boia dulce, sare, piper şi o linguriţă cu cimbru uscat. Se aşaza în interiorul fiecăreia felii de ceapă şi usturoi.
Se ung peştii cu ulei, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară restul de boia şi cimbru, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu 25-30 de minute. Fasolea verde se fierbe separat în apă cu sare, se scurge, se amestecă bine cu puţin ulei, sare, piper şi se serveşte alături de doradele calde.
Dorada cu fasole verde
Pofta buna!