Doradă cu fructe de mare
PrinteazaO reteta simpla de dorada cu fructe de mare din: dorada, fructe de mare, rosie, masline, patrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, civeta, sare si piper.
- 1 doradă (circa 1 kg)
- 300 g fructe de mare mixte (midii, creveţi, scoici albe)
- 1 roşie
- 2 linguri măsline negre
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4-5 fire de pătrunjel
- 2-3 frunze de busuioc
- 1 crenguţă de măghiran
- 1 crenguţă de cimbru
- câteva fire de civetă (sau ceapă verde)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă dorada, îndepărtându-i solzii, aripioarele şi intestinele. Spal-o bine şi zvânt-o cu hârtie absorbantă. Spală scoicile albe şi midiile şi pune-le în apă rece ca să elimine nisipul. Transferă-le apoi într-o cratiţă mare cu apă fiartă, acoperă cu un capac şi lasă-le să fiarbă, la foc mediu.
Spală şi curăţă creveţii (foto 2). Aşază dorada într-un vas termorezistent tapetat cu hârtie de copt unsă cu ulei de măsline (bucata de hârtie trebuie să fie mai mare, depăşind marginile vasului).
Taie mai mare pătrunjelul, busuiocul, măghiranul, civeta (sau ceapa verde) şi cimbrul şi umple dorada cu amestecul de ierburi aromatice.
Aşază pe lângă ea fructele de mare, sărează şi piperează, după gust. Decorează cu măs¬line şi feliuţe de pulpă de roşii şi stropeşte totul cu uleiul de măsline. Impachetează totul în hârtia de copt, închizând bine marginile acesteia.
Pune vasul în cuptorul cu microunde reglat la 180 W pe funcţia grill, la putere maximă, şi lasă-1 25 de minute, apoi încă 5 minute doar la grill.
Scoate vasul din cuptor, aşază pachetul pe un platou, desfa hârtia şi serveşte preparatul imediat.
Doradă cu fructe de mare
Pofta buna!