Doradă cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa, ardei gras, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:Doradă cu legume

  • 650 g doradă
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin

pentru legume:

  • 250 g cartofi
  • 250 g morcovi
  • 2 pahare suc de roşii
  • 1 pahar apă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 ceapă mare
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • ardei iute
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele, taie-l fileuri şi presară-le cu un praf de sare. Curăţă toate legumele şi taie-le bucăţi nu prea mari. Incinge uleiul într-o tigaie, pune fileurile de peşte şi prăjeşte-le pe ambele părţi. Scoate-le din tigaie când sunt bine rumenite şi, în acelaşi ulei, pune ceapa tăiată peştişori, usturoiul zdrobit, sucul de roşii, apa, precum şi sare, piper şi ardei iute, după gust.

După circa 10 minute, adaugă legumele şi căleşte-le. Pune legumele şi peştele într-un vas termorezistent şi dă-le 10 minute la cuptor. Serveşte preparatul fierbinte.

Doradă cu legume

Doradă cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.