Dorada cu plante aromatice
PrinteazaDorada cu plante aromatice din: dorade, ulei, praf de usturoi, plante aromatice, usturoi, lamai, sare, piper.
- 4 peşti doradă de 400-500 g
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri praf de usturoi
- 4 linguri plante aromatice (cimbru, busuioc, rozmarin, coriandru, cepşoară)
- 10 căţei de usturoi
- 2 lămâi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine peştele, îl ştergi şi îl aşezi într-o tavă mare. Il stropeşti cu puţin ulei şi adaugi sare şi piper. Presari peştele cu praful de usturoi şi cu plante aromatice, câte 1 lingură potrivită, bine rasă, din fiecare plantă.
Dai tava în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 25 de minute, dacă peştele este mai mic, sau 40 de minute, dacă peştele este mai mare (de 1 kg). Intre timp, într-o cratiţă, pui 2 linguri de ulei şi pui căţeii de usturoi, tăiaţi felioare de 1 mm.
Adaugi sare şi piper. Laşi cratiţa pe foc potrivit până când usturoiul se colorează uşor. Nu trebuie să se ardă. Dai apoi cratiţa deoparte. Scoţi peştele din cuptor când este gata, desfaci fiecare peşte cu grijă şi scoţi şira spinării, aşezând fileurile pe un platou în formă de evantai.
Când serveşti, aduci cratiţa cu ulei şi usturoi, stropeşti fileurile de peşte cu uleiul fierbinte şi repartizezi uniform bucăţele mici de usturoi.Torni zeamă de lămâie, după gustul tău.
Pentru cei care nu doresc peştele cu sosul de usturoi, o variantă bună este preparatul scordolea cu nuci, adecvat pentru peşte.
Pofta buna!