Dorada cu sos de capere
PrinteazaDorada cu sos de capere din: dorada, lamaie, ulei de masline, sare, piper, ierburi aromatice.
- o doradă regală proaspătă
- o lămâie
- ulei de măsline
- sare
- piper
- ierburi aromatice (oregano. cimbru, busuioc)
- Pentru sos:
- 30 g făină
- 150 g smântână
- 50 g capere
- 100 ml ulei
- un pahar apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală peştele, se condimentează cu ierburi aromatice. Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşază doradă şl se lasă în cuptor timp de 25 de minute. Separat sa face un sos de capere astfel: în ulei se pune făina, se amestecă şl se toarnă apă, amestecând continuu pentru a nu se face cocoloaşe.
Se lasă cinci minute pe foc pentru a se îngroşa. Se adaugă sare şi piper. In loc de apă se poate folosi supă de cârne sau vin alb.
Se serveşte cald, alături de doradă.
Dorada cu sos de capere
Pofta buna!