Doradă cu sos de sofran
PrinteazaDoradă cu sos de sofran
Ingrediente:
- 4 dorade mici
- o ceapă albă
- 500 ml vin alb demisec
- o frunză de dafin
- o ceapă
- un litru de apă
- 100 ml smîntînă dulce
- 150 ml smîntînă acră
- sare
- piper
- 100 ml sos de roşii dulce
- 4-5 pistile de şofran
- mărar
- 200 g roşii cherry
- hrean
Preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie mărunt. Se pun la fiert 300 ml vin, se adaugă ceapa, sarea şi piperul. Se toarnă jumătate din cantitatea de apă şi se lasă să fiarbă pînă cînd sosul scade la jumătate.
Se adaugă smîntînă dulce, smîntînă acră, pistilele de şofran şi se amestecă. Se mai lasă la fiert timp de zece minute la foc mic, se condimentează dacă mai este nevoie, apoi se opreşte focul şi se ţine la cald.
Doradele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează.Se aşază într-o tavă cu restul de vin şi apa rămasă, frunza de dafin, sosul de roşii, uleiul şi se introduce tava în cuptor.
Se lasă timp de 30 de minute la foc potrivit, se scot şi se servesc alături de sosul de şofran şi sosul de roşii.
Pofta buna!
Arata foarte apetisant. E gustoasa dorada, pacat ca are cam multe oase.