Dorada la cuptor cu lamaie

Printeaza

Dorada la cuptor cu lamaie din: dorada, lamaie, portocala, usturoi, sare, ulei, rosii.

Ingrediente:

  • o doradă de 1,5 kg
  • o lămâie
  • o portocală
  • 3 căţei usturoi
  • o linguriţă sare grunjoasă
  • 3 linguri ulei
  • 10 roşii mici

 

Mod de preparare:

Peştele se spală bine, se curăţă de solzi şi se eviscerează

spală din nou şi se şterge bine cu un prosop de hârtie de bucătărie.

stropeşte cu suc de lămâie la interior şi exterior.

aşază în tavă. mărunţeşte usturoiul cu sarea grunjoasă şi apoi se adaugă uleiul.

unge peştele cu o parte a acestui ulei, iar cu restul de amestec se ung roşiile care se aşază lângă peşte.

Portocala se feliază, iar feliile rezultate se aşază deasupra peştelui. lasă la cuptor 20 de minute.

 

Dorada la cuptor cu lamaie

Dorada_la_cuptor_cu_lamaie

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Înghețată de Caramel Sărat

Înghețată de Caramel Sărat – este un desert care combină dulceața intensă a caramelului cu un strop de sare, rezultând într-o explozie de arome care te va cuceri de la prima linguriță. Această rețetă este perfectă pentru momentele când vrei să te răsfeți cu ceva special sau pentru a impresiona invitații la o cină festivă. […]

Gâscă cu sos de portocale și vin alb

Gâscă cu sos de portocale și vin alb – este un preparat rafinat și festiv, ideal pentru ocazii speciale și mese de sărbătoare. Acest fel de mâncare combină gustul bogat al gâștei cu dulceața și aciditatea portocalelor, completate de notele elegante ale vinului alb. Este o rețetă care necesită atenție și răbdare, dar rezultatul final […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.