Dorada la cuptor din: dorada, foi de dafin, ulei de masline, sare de mare, piper, lamaie, rozmarin, ceapa, cartofi, supa de legume, amidon, sare, patrunjel.
Ingrediente:
2 pesti dorada (circa 500 g fiecare)
cateva foi de dafin
2 linguri ulei de masline
sare de mare grunjoasa
piper zdrobit
1 lamaie
cateva ramurele rozmarin
4 cepe
500 g cartofi
500 ml supa de legume
putin amidon alimentar
sare
piper
2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Pestele il cureti si il speli bine, apoi il stergi cu un servet absorbant.
Cu un cutit ascutit faci cateva taieturi oblice pe suprafata pestelui, in care infigi cate o foaie de dafin.
Asezi pestii intr-o forma termorezistenta, ii stropesti cu ulei, presari sare de mare si piperul zdrobit, apoi tai lamaia felii si le pui peste peste.
Crengutele de rozmarin le asezi deasupra si dai pestele la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc moderat.
Cureti ceapa, o tai rondele si o pui la prajit intr-o lingura de ulei de masline. Dupa cateva minute adaugi cartofii, curatati si taiati felii rotunde, amesteci si lasi cateva minute pe foc, dupa care adaugi supa, putina coaja rasa de lamaie si putin suc de lamaie.
Acoperi vasul si lasi cam 25 de minute sa fiarba. Presari putin amidon si amesteci sa se lege sosul.
Lasi cam un minut, potrivesti gustul cu sare si piper si adaugi patrunjelul verde tocat marunt.
Servesti pestele portionat, cu garnitura de cartofi si ceapa.
Dorada la cuptor cu praz din: dorada, praz, vin, ulei, sare, piper, lamai. Ingrediente: o doradă mare un fir praz 2 lămâi 4 linguri ulei 200 ml vin o linguriţă piper boabe amestecat sare Mod de preparare: Se unge cu 2 linguri de ulei peştele la interior şi exterior. Se taie prazul rondele şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.