Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii

Printeaza

Dorada cu dovlecei in jambon si sos de rosii din: dorada, dovlecei, jambon, rosii in bulion, ceapa, vin alb, ulei, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 dorade (circ 250 g/buc)
  • 4 dovlecei mici
  • 150 g jambon crud uscat
  • 500 g rosii in bulion
  • 2 cepe
  • 150 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata pestele de solzi, eviscerati-l, spalati-l bine cu apa rece, lasati-l sa se scurga si stergeti-l cu servetele. Presarati dorada cu sare si piper, apoi prajiti-o intr-o tigaie, in 50 ml ulei, pana cand se rumeneste bine pe ambele parti.

Spalati dovlecei, taiati-i in bucatele potrivite, apoi impaturiti fiecare bucata in cate o felie de jambon.Curatati ceapa, spalati-o si taiati-o julienne.

Caliti-o 2-3 minute in uleiul ramas, dupa care puneti peste acesta dovleceii impachetati in jambon si caliti inca 3-4 minute.

Cand ceapa s-a inmuiat bine, adaugati rosiile in bulion, tocate marunt, jumatate din legatura de patrunjel tocat si vinul, Potriviti de sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute.

Puneti in tigaie, in sosul format, pestele prajit, acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul sa fiarba inca 5 minute la foc potrivit. Serviti preparatul cald.

Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.