Dorada dulce-acrisoara
PrinteazaDorada dulce-acrisoara din: dorada, morcovi, praji, ulei, ketchup, sos de peste, coriandru, sos dulce-acrisor.
- 4 fileuri de doradă cu piele (de câte 120 g)
- 6 morcovi de mărime medi
- 4 prăji
- 4 linguri ulei vegetal
- 2 linguri ketchup de roşii
- 4 linguri sos dulce-acrişor
- 2 linguri sos de peşte
- 2 ramuri de coriandru
Mod de preparare:
Se spală fileurile de peşte, se lasă ta scurs si se dezosează. Apoi se taie bucăţi de 3 cm. Se spală morcovii, se curăţă si se taie fâşii cu aparatul pentru decojit. Un fir de praz se taie felii de circa 15 cm, se spală şi se scurg.
Se prăjesc bucăţile de peşte cu partea cu piele scufundată în 2 linguri de ulei fierbinte, apoi se scot din wok.
Legumele se prăjesc bine în restul de ulei, se lasă să se înmoaie, se condimentează cu ketchup şi cu sos dulce-acrişor şi se sting cu sos de peşte.
Se adaugă din nou bucăţile de peşte peste legume în wok şi se amestecă cu grijă. Apoi se amestecă coriandrul tăiat mărunt.
Dorada dulce-acrisoara
Pofta buna!