Dorada in aluat
PrinteazaDorada in aluat din: dorada, sare, piper, faina, drojdie uscata, zahar, chimen, coriandru, sare, ulei.
- o doradă
- sare
- piper
- 500 g făină
- un pacheţel drojdie uscată
- o lingură zahăr
- un vârf de cuţit chimen măcinat
- un vârf de cuţit coriandru măcinat
- o linguriţă sare
- ulei
- 2 ouă
Mod de preparare:
Dorada se curăţă, se spală şi se scurge de apă. Se unge cu ulei, se condimentează cu sare şi puţin piper.
Se face un aluat astfel: se pune făina într-un castron, se adaugă drojdia, sare şi puţin ulei. Se toarnă un sfert de litru de apă călduţă peste compoziţie, se adaugă ouăle, apoi se frământă un aluat. Se pune la dospit.
Aluatul se întinde pe o planşetă. Dorada se înveleşte cu aluatul, se pune într-o tavă unsă cu ulei, se dă pe deasupra cu ou bătut. Se introduce în cuptor şi se lasă 30 de minute.
Dorada in aluat
Pofta buna!