Dorada in crusta
PrinteazaDorada in crusta din: dorada, ulei, sare, piper, mere, file de ansoa, capere, patrunjel, ulei, parmezan, miez de paine.
- un peşte dorada
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 4 mere
Pentru garnitură:
- 6 fileuri de anşoa
- 6 capere
- coaja unei lămai
- 3 linguri pătrunjel
- 4 linguri ulei
- 40 g parmezan
- 100 g miez de pâine
Mod de preparare:
Peştele curăţat şi spălat se şterge, se presară cu sare şi piper, si unge cu ulei si se pune în tava de cuptor, alături de mere. Se dă copt si se lasă 15 minute.
Intre timp, caperele, fileurile, coaja de lămâie, pătrunjelul uleiul si parmezanul se pun în robotul mixerului si se mixează. După ce s-a obţinut o compoziţie ca un piure, se adaugă miezul de pâine neînmuiat şi se mixează din nou.
Se scoate pestele după primele 15 minute, se aşază amestecul cu pâine deasupra lui si se continuă coacerea încă 15 minute. Se serveste alaturi de merele coapte.
Dorada in crusta
Pofta buna!