Dorada la cuptor cu cartofi, rozmarin si nuci
PrinteazaDorada la cuptor cu cartofi, rozmarin si nuci din: dorada, rozmarin, patrunjel, capere, unt, nuci, limeta, parmezan, cartofi, ulei de măsline, vin alb sec, pătrunjel verde.
Ingrediente:
- 2 dorade de 600 g fiecare
- 2 fire rozmarin
- 4 fire pătrunjel
- 2 linguri capere
- 100 g unt
- 2 linguri nuci tocate
- 1 limetă
- 20 g parmezan
Ingrediente pentru garnitură:
- 800 g cartofi
- 80 ml ulei de măsline
- 100 ml vin alb sec
- câteva fire dc pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă peştele şi se raşchetează solzii. Se taie înotătoarele cu foarfeca şi se spală peştii. Se şterg. Se crestează tranversal pe o parte şi pe alta. Se toacă verdeaţa: rozmarinul, pătrunjelul şi caperele.
Totul se aşază într-un castron şi se adaugă untul moale, nucile tocate, coaja rasă şi sucul de la 1 limetă, precum şi parmezanul. Se amestecă, se sărează şi se piperează.
Cu untul astfel pregătit se freacă interiorul burţii şi crestăturile peştelui. Se coace la cuptorul încins la 180 °C între 25 şi 30 minute, în funcţie de mărimea peştelui.
Se spală cartofii sub jet de apă rece, apoi se fierb în coajă. Se aşază într-un vas cu capac şi se scutură ca să crape coaja; se adaugă vin, verdeaţă, sare şi piper. Se mai fierbe 5 min. pentru a se evapora alcoolul din vin. Se stropesc cu ulei şi se servesc alături de peşte.
Dorada la cuptor cu cartofi, rozmarin si nuci
Pofta buna!