Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry
PrinteazaO reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din: dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper.
- 1 doradă cam de 1 kg
- 6 cartofi de mărime medie
- 6 roşii cherry
- 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi de capră)
- 10 linguri de ulei extravirgin de măsline
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi dorada, clătiţi-o sub un jet de apă rece şi tamponaţi-o cu hârtie absorbantă de bucătărie. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul, păstrându-l deoparte. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cartofii rondele subţiri. Curăţaţi şi spălaţi roşiile cherry, apoi tăiaţi-le pe jumătate.
Acoperiţi fundul unei tăvi cu patru linguri de ulei de măsline, presăraţi deasupra jumătate din cantitatea de pătrunjel, jumătate din rondelele de cartofi, şi deasupra radeţi 40 g de pecorino. Aranjaţi deasupra peştele şi aco- periţi-l cu rondelele de cartofi rămase.
De jur împrejur puneţi jumătăţile de roşii, radeţi pecorino şi presăraţi pătrunjel, apoi stropiţi cu 6 linguri de ulei extravirgin de măsline. Potriviţi de sare, condimentaţi cu piper după gust şi daţi tava la cuptor la 200°C circa 30-35 de minute.
Aduceţi la masă peştele întreg, aşezat pe un platou oval, cu garnitura de legume în jurul lui.
Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry
Poftă bună!