Dorada la cuptor cu lamaie
PrinteazaDorada la cuptor cu lamaie din: dorada, lamaie, portocala, usturoi, sare, ulei, rosii.
- o doradă de 1,5 kg
- o lămâie
- o portocală
- 3 căţei usturoi
- o linguriţă sare grunjoasă
- 3 linguri ulei
- 10 roşii mici
Mod de preparare:
Peştele se spală bine, se curăţă de solzi şi se eviscerează Se spală din nou şi se şterge bine cu un prosop de hârtie de bucătărie. Se stropeşte cu suc de lămâie la interior şi exterior.
Se aşază în tavă. Se mărunţeşte usturoiul cu sarea grunjoasă şi apoi se adaugă uleiul.
Se unge peştele cu o parte a acestui ulei, iar cu restul de amestec se ung roşiile care se aşază lângă peşte.
Portocala se feliază, iar feliile rezultate se aşază deasupra peştelui. Se lasă la cuptor 20 de minute.
Dorada la cuptor cu lamaie
Pofta buna!