Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru
PrinteazaO reteta delicioasa de dorada la cuptor cu piure de morcovi si cimbru din: dorada, ulei de masline, morcovi, cartofi, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, sare si piper.
- 1 doradă mare
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 morcovi
- 1 cartof mare
- 1 ceapă mică
- 200 ml supă concentrată de legume
- 8 frunzuliţe cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă dorada şi taie-o fileuri cu grijă. Scoate-i oasele, taie peştele bucăţi şi potriveşte gustul de sare şi piper, stropeşte-le cu 1 lingură de ulei şi presară-le cu jumătate din cimbrul tocat. Inveleşte-le cu folie alimentară şi pune-le să se marineze în frigider.Curăţă cartoful şi morcovii de coajă şi taie-i rondele. Toacă ceapa şi căleşte-o într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei de măsline încins.
Adaugă cartoful şi morcovii şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Presară cimbrul tocat rămas şi toarnă supa caldă. Fierbe legumele la foc mic până când se înmoaie, apoi pasează-le în blender şi lasă piureul să se răcorească. Aşază fileurile pe o tavă şi coace-le 6-7 minute în cuptorul preîncălzit la 190° C. Serveşte fileurile de doradă cu garnitură de piure de morcovi şi cimbru.
Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru
Pofta buna!