Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

Printeaza

O reteta delicioasa de dorada la cuptor cu piure de morcovi si cimbru din: dorada, ulei de masline, morcovi, cartofi, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

  • 1 doradă mare
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 morcovi
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă mică
  • 200 ml supă concentrată de legume
  • 8 frunzuliţe cimbru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă dorada şi taie-o fileuri cu grijă. Scoate-i oasele, taie peştele bucăţi şi potriveşte gustul de sare şi piper, stropeşte-le cu 1 lingură de ulei şi presară-le cu ju­mătate din cimbrul tocat. Inveleşte-le cu folie alimentară şi pune-le să se marineze în frigider.Curăţă cartoful şi morcovii de coajă şi taie-i rondele. Toacă ceapa şi căleşte-o într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei de măsline încins.

Adaugă cartoful şi morcovii şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Presară cimbrul tocat rămas şi toarnă supa caldă. Fierbe legumele la foc mic până când se înmoaie, apoi pasează-le în blender şi lasă piureul să se răcorească. Aşază fileurile pe o tavă şi coace-le 6-7 minute în cup­torul preîncălzit la 190° C. Serveşte fileurile de doradă cu garnitură de piure de morcovi şi cimbru.

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.