Dorada la cuptor cu rosii cherry
PrinteazaDorada la cuptor cu rosii cherry din: dorada, usturoi, capere, ulei, masline, rosii cherry, sare, piper, cimbru si patrunjel.
- 2 bucati peste dorada
- 4 catei usturoi
- 2 linguri capere
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- 50g masline negre
- 15 rosii cherry
- sare
- piper
- crengute cimbru
- patrunjel tocat marunt
Mod de preparare:
Dorada se curata si se eviscereaza. Cavitatea abdominala se condimenteaza cu sare si piper si se introduc doi catei de usturoi si doua crengute de cimbru.
Se sareaza dorada si pe exterior si se pune intr-un vas de copt stropit cu 4 linguri de ulei de masline.
Rosiile cherry se taie pe jumatate si se pun printre bucatile de dorada. Se adauga maslinele si caperele, se stropesc cu ulei de masline. Se presara piper si cimbru.
Se introduce dorada la cuptor pentru 25 minute la 180 grade.
Se serveste calda presarata cu patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!