Dorada la gratar cu ciuperci si sos
PrinteazaDorada la gratar cu ciuperci si sos din: peste, ciuperci, oregano, usturoi, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, usturoi, zeama de lamaie, suc de sfecla rosie, sare.
- 4 bucati peste (dorade medii)
- 400 g ciuperci
- 1 lingurita oregano uscat
- 4-5 catei de usturoi zdrobiti
- zeama de la o lamaie
- 3 lingui de ulei
- sare si piper, dupa gust
- pentru sos:
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri suc de sfecla rosie
- sare
Mod de preparare:
Cureţi solzii şi îndepărtezi intestinele, speli sub jet rapid de apă rece şi usuci peştii cu prosoape absorbante. Condimentezi cu sare şi piper, ungi fiecare peşte în interior cu usturoi zdrobit amestecat cu 1 lingură de apă, ungi pe deasupra cu ulei şi presari oregano uscat. Aşezi peştii pe grătarul bine încins, uns în prealabil cu putin ulei.
Separat, cureţi ciupercile ţi le frigi pe grătar, alături de peşti, circa 2-3 minute, pe fiecare parte. Peştii vor sta pe grătar circa 8-10 minute, pe fiecare parte.
Separat, amesteci usturoiul zdrobit cu zeama de lămâie, sucul de sfeclă roşie, condimentezi cu puţină sare, după gust şi amesteci bine pentru a obţine un sos roz, aromat şi frumos colorat. Aşezi peştele pe farfurie caldă, îl garniseşti cu ciuperci gratinate, îl asezonezi cu sos şi îl serveşti imediat.
Dorada la gratar cu ciuperci si sos
Pofta buna!