Dorada Ia gratar, cu fenicul salbatic

Printeaza

Dorada la gratar, cu fenicul salbatic din: dorada, rosii, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, rozmarin, fenicul salbatic.

Ingrediente:Dorada_Ia_gratar,_cu_fenicul_salbatic

  • două bucăţi de doradă, fiecare de apro­ximativ 750 g
  • două roşii mari
  • un sfert de cană de ulei de măsline extravirgin
  • o lingură de pătrunjel tocat mărunt
  • sare
  • piper
  • o ramură de rozmarin
  • un buchet de frunze de fenicul sălbatic

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte un foc potrivit pentru grătar. Mai întâi se coc roşiile (care au fost tăiate în sferturi). In timp ce roşiile sunt pe grătar, se fierb împreună uleiul de măsline, cu suc de lămâie, pătrunjel, usturoi, sare. Se lasă să scadă puţin şi să aibă consistenţă omogenă.

Peştele se curăţă şi se usucă, se sărează şi se piperează, se umple cu frunze de fenicul sălba­tic. Se pune peştele pe grătarul uns cu ulei şi se grileazâ pe amândouă părţile, timp de 10 minute. Se unge din când în când peştele cu ulei, folosind rămuri ca de rozmarin. După ce peştele este gata, se aşază pe un platou cald, decorând cu roşiile coapte şi cu sosul pregătit înainte.

Dorada, al cărei nume vine de la ..aur”, aluzie la capul ei strălucitor, trebuie pregătită cu multă delicateţe, carnea ei având una dintre cele mai minunate savori, dintre toţi peştii Mediteranei.

 

Dorada la gratar, cu fenicul salbatic

Dorada_Ia_gratar,_cu_fenicul_salbatic

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.