Dorada Ia gratar, cu fenicul salbatic
PrinteazaDorada la gratar, cu fenicul salbatic din: dorada, rosii, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, rozmarin, fenicul salbatic.
- două bucăţi de doradă, fiecare de aproximativ 750 g
- două roşii mari
- un sfert de cană de ulei de măsline extravirgin
- o lingură de pătrunjel tocat mărunt
- sare
- piper
- o ramură de rozmarin
- un buchet de frunze de fenicul sălbatic
Mod de preparare:
Se pregăteşte un foc potrivit pentru grătar. Mai întâi se coc roşiile (care au fost tăiate în sferturi). In timp ce roşiile sunt pe grătar, se fierb împreună uleiul de măsline, cu suc de lămâie, pătrunjel, usturoi, sare. Se lasă să scadă puţin şi să aibă consistenţă omogenă.
Peştele se curăţă şi se usucă, se sărează şi se piperează, se umple cu frunze de fenicul sălbatic. Se pune peştele pe grătarul uns cu ulei şi se grileazâ pe amândouă părţile, timp de 10 minute. Se unge din când în când peştele cu ulei, folosind rămuri ca de rozmarin. După ce peştele este gata, se aşază pe un platou cald, decorând cu roşiile coapte şi cu sosul pregătit înainte.
Dorada, al cărei nume vine de la ..aur”, aluzie la capul ei strălucitor, trebuie pregătită cu multă delicateţe, carnea ei având una dintre cele mai minunate savori, dintre toţi peştii Mediteranei.
Dorada la gratar, cu fenicul salbatic
Pofta buna!