Dorada la gratar cu orez 

Printeaza

Dorada la gratar cu orez din: dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde, orez.

Ingrediente:Dorada la gratar cu orez

  • 4 dorade, curatate si eviscerate
  • 2 linguri mix de condimente Cajun
  • coaja rasa si zeama de la 1 lime
  • 1 lingura de ulei
  • 1 mango copt, decojit, fara sambure si tocat
  • 1 ardei iute, fara seminte si tocat fin
  • 1 avocado copt, decojit, fara sambure si taiat in cubulete
  • 2 fire de ceapa verde, tocate
  • 1 legatura mica de coriandru, tocat
  • 200 g de fasole verde
  • orez, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge gratarul.

Cresteaza pestii de trei-patru ori, pe ambele parti.  Masează-i bine cu sare, piper, coaja rasă de lime şi ulei, inclusiv în interiorul cavităţii şi al crestăturilor.

Pune-i pe grătar 7-8 minute pe fiecare parte, până se pătrund şi se rumenesc uniform. Apoi acoperă-i cu folie de aluminiu şi lasă-i deoparte.

Pentru salsa, amestecă mango, ardeiul iute, avocado, ceapa verde, coriandrul şi zeama de lime. Asezonează bine. Pune apă la fiert într-o cratiţă mică. Când clocoteşte, pune fasolea şi fierbe-o 5 minute, apoi scurge-o bine.

Serveşte peştele cu orezul, fasolea şi salsa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.