Dorada la gratar cu orez
PrinteazaDorada la gratar cu orez din: dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde, orez.
- 4 dorade, curatate si eviscerate
- 2 linguri mix de condimente Cajun
- coaja rasa si zeama de la 1 lime
- 1 lingura de ulei
- 1 mango copt, decojit, fara sambure si tocat
- 1 ardei iute, fara seminte si tocat fin
- 1 avocado copt, decojit, fara sambure si taiat in cubulete
- 2 fire de ceapa verde, tocate
- 1 legatura mica de coriandru, tocat
- 200 g de fasole verde
- orez, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge gratarul.
Cresteaza pestii de trei-patru ori, pe ambele parti. Masează-i bine cu sare, piper, coaja rasă de lime şi ulei, inclusiv în interiorul cavităţii şi al crestăturilor.
Pune-i pe grătar 7-8 minute pe fiecare parte, până se pătrund şi se rumenesc uniform. Apoi acoperă-i cu folie de aluminiu şi lasă-i deoparte.
Pentru salsa, amestecă mango, ardeiul iute, avocado, ceapa verde, coriandrul şi zeama de lime. Asezonează bine. Pune apă la fiert într-o cratiţă mică. Când clocoteşte, pune fasolea şi fierbe-o 5 minute, apoi scurge-o bine.
Serveşte peştele cu orezul, fasolea şi salsa.
Pofta buna!