Dorada la gratar cu usturoi
PrinteazaDorada la gratar cu usturoi din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion.
- 2 linguri de ghimbir ras
- 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti
- 2 dorade, curatate si eviscerate
- 6 lingurite de iaurt
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite de turmeric
- 2 lingurite pudra de ardei iute
- 3 lingurite seminte de chimion
Mod de preparare:
Crestează pielea peştelui pe fiecare parte folosind un cuţit ascuţit. Amestecă ghimbirul şi usturoiul, asezonează din belşug şi unge tot peştele cu acest amestec.
Zdrobeşte seminţele de chimion într-un mojar cu pistil. Amestecă iaurtul cu uleiul, seminţele de chimion, turmericul şi pudra de ardei iute şi asezonează.
Foloseşte amestecul pentru a unge peştele înăuntru şi afară. Lasă-l la frigider timp de 30 de minute. Incinge grătarul sau o tigaie-grill. Aşază peştele pe grătar şi rumeneşte-l câte 5 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!