Doradă la grătar
PrinteazaO reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie.
- 3 ardei graşi roşii
- 600 g roşii
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1/2 legătură pătrunjel
- 60 g arahide prăjite şi tocate
- 1 lingură oţet
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 dorade (a cca 500 g)
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Se încinge grillul cuptorului. Se curăţă ardeii graşi de cotoare şi de seminţe şi se aşază pe o tavă cu partea cu pielea în sus; se frig pe grătar cca 20 min. până ce pe piele se formează băşicuţe. Se scot, se aşază într-o pungă pentru congelator şi se lasă să se odihnească cca 10 min.
Se curăţă roşiile şi se taie mărunt. Se toacă usturoiul, pătrunjelul şi ardeiul iute. Se decojesc ardeiii copţi şi pulpa se taie fâşii. într-o salatieră, se amestecă roşiile cu ardei gras, ardei iute, usturoi, 2/3 din cantitatea de pătrunjel şi arahide. Se adaugă piperează. Se lasă să se marineze timp de cca 2 ore.
Se spală peştele, se şterge şi se crestează în mai multe locuri pielea de pe fiecare parte. Lămâile se spală cu apă fierbinte, se şterg şi se taie felii. Peştii se umplu cu felii de lămâie şi pătrunjel. Feliile de lămâie rămase se aşază într-un suport de aluminiu uns cu ulei şi se aşază deasupra peştele.
Se sărează, se piperează şi se unge cu restul de ulei. Se presară restul de pătrunjel şi se frige pe grătarul încins cca 20 min., întorcându-se o singură dată.
Doradă la grătar
Pofta buna!