Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete
PrinteazaO reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru.
- 1 doradă
- 5 roşii
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 lămâi
- 3 portocale
- 3-4 fire civetă (sau ceapă verde)
- sare şi piper alb
pentru piure:
- 4 vinete
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 crenguţe de cimbru proaspăt
- sare şi piper alb
Mod de preparare:
Spală bucăţile de doradă, taie-le fileuri, iar fiecare file taie-l în 6 bucăţi egale. Curăţă vinetele şi taie-le cubuleţe. Căleşte-le apoi într-o tigaie cu 1 lingură de ulei încins, împreună cu 1 căţel de usturoi şi cimbru proaspăt.
Scurge vinetele de ulei, pune-le în blender şi pasează-le, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu 1 lingură de ulei. Curăţă roşiile de seminţe şi taie-le cubuleţe, presară-le cu civetă (sau ceapă verde) tocată şi asezonează-le cu un sos făcut din uleiul de măsline, sare, piper, după gust, şi sucul de la lămâi şi portocale.
Lasă să fiarbă câteva minute. Frige bucăţile de peşte într-o tigaie neaderentă, foarte bine încinsă. Aşază pe fiecare farfurie câte puţin din toate ingredientele, pune deasupra bucăţile de peşte si serveste.
Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dorada la tigaie