Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

Printeaza

O reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru.

Ingrediente:Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

  • 1 doradă
  • 5 roşii
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 lămâi
  • 3 portocale
  • 3-4 fire civetă (sau ceapă verde)
  • sare şi piper alb

pentru piure:

  • 4 vinete
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 crenguţe de cimbru proaspăt
  • sare şi piper alb

 

Mod de preparare:

Spală bucăţile de doradă, taie-le fileuri, iar fiecare file taie-l în 6 bucăţi egale. Curăţă vinetele şi taie-le cubuleţe. Căleşte-le apoi într-o tigaie cu 1 lingură de ulei încins, împreună cu 1 căţel de usturoi şi cimbru proaspăt.

Scurge vinetele de ulei, pune-le în blender şi pasează-le, apoi condimentează-le cu sare, piper, după gust, şi stropeşte-le cu 1 lingură de ulei. Curăţă roşiile de seminţe şi taie-le cubuleţe, presară-le cu civetă (sau ceapă verde) tocată şi asezonează-le cu un sos făcut din uleiul de măsline, sare, piper, după gust, şi sucul de la lămâi şi portocale.

Lasă să fiarbă câteva minute. Frige bucăţile de peşte într-o tigaie neaderentă, foarte bine încinsă. Aşază pe fiecare farfurie câte puţin din toate ingredientele, pune deasupra bucăţile de peşte si serveste.

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • dorada la tigaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.