Dorada cu legume
PrinteazaDorada cu legume din: vin alb sec, fenicul, praz, ardei gras, ardei iute, usturoi, zahar brun, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, orez cu ciuperci, morcovi murati.
Ingrediente:
- 4 dorada mai mici
- 125 ml vin alb sec
- două bucăţi de fenicul
- un fir de praz
- doi ardei graşi
- un ardei iute mic
- 4 căţei de usturoi
- zahăr brun
- o lingură de sos de soia
- ulei de măsline
- sare
- piper
- orez cu ciuperci
- morcovi muraţi
Mod de preparare:
Ardeiul iute se taie mărunt şi se pune într-un vas adânc, împreună cu puţin ulei de măsline şi vinul alb.
Doradele se curăţă, se spală, se scurg de apă şi se condimentează. Se aşază peste ingredientele din bol, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală, se pun într-un bol împreună cu feniculul spălat şi tăiat julien. Se adaugă prazul spălat şi tăiat bucăţi mai mici, usturoiul curăţat de foi şi feliat.
Se presară o lingură de zahăr brun şi sosul de soia, sare ş piper după gust. Se amestecă, se pun într-o tavă şi deasupra se aşază doradele împreună cu ardeiul iute şi sosul din vas.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu circa 30 de minute, având grijă să nu se ardă peştele.
Dorada cu legume
Pofta buna!