Doradă cu linte şi praz
PrinteazaSe fierb 75g de linte până ce devine fragedă, se adaugă 8 fire mici de praz în ultimele 2 minute de fierbere. Se scurg.
Se amestecă 2 şalote tocate fin, 2 linguri de tarhon tocat grosier, 1 lingură oţet de vin alb şi 1/2 linguriţe muştar de Dijon cu 1/2 linguri ulei de măsline, nişte sare şi piper pentru a se obţine un dressing.
Se amestecă jumătate din acesta cu lintea. Se ung 2 fileuri de doradă cu un pic de ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper.
Se prăjesc sub gril timp de 4-5 minute (cu pielea în sus). Se pun prazul şi lintea pe farfurii cu o lingură, se aşază peştele deasupra şi se stropeşte cu dressingul rămas.
Doradă cu linte şi praz
Pofta buna!