Dorada: Beneficii pentru Sănătate, Contraindicatii și Cele Mai Bune Rețete – Ghidul Complet. Dorada, cunoscută științific sub numele de Sparus aurata, este un pește apreciat în bucătăriile din întreaga lume, în special în regiunile mediteraneene, pentru carnea sa albă, fină și gustul delicat. Dorada este un pește nativ în apele sărate și salmastre ale Mării […]
Dorada cu marinata de mustar si lamaie
PrinteazaDorada cu marinata de mustar si lamaie din: dorada, zeama de lamaie, ulei de masline, mustar de dijon, marar, ceapa verde, coaja de lamaie, piper alb.
- 6 dorade potrivite
- 1/2 cana zeama de lamaie
- 1/4 cana ulei de masline
- 1/4 cana mustar de Dijon
- 3 linguri marar proaspat, tocat
- 2 linguri ceapa verde, tocata
- 1 lingura coaja de lamaie, rasa fin, fara partea alba
- 1 lingurita piper alb, macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi doradele de solzi şi intestine. Pregătiţi marinata combinând toate ingredientele, în afară de peşte.
Puneţi peştii într- o pungă cu fermoar sau o cutie cu capac şi amestecaţi-i bine cu marinata. închideţi recipientul, lăsaţi 30 min în frigider.
Scoateţi doradele din marinată şi frigeţi-le cca 6 min pe fiecare parte.
Serviţi imediat, cu garnitura preferată.
Dorada cu marinata de mustar si lamaie
Pofta buna!
Dorada: Beneficii pentru Sănătate, Contraindicatii și Cele Mai Bune Rețete – Ghidul Complet
Dorada la gratar cu broccoli din: dorada, broccoli, masline, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 2 peşti dorada 500 g broccoli sare piper 50 ml ulei 100 g masline suc de lamaie Mod de preparare: Se eviscerează 2 peşti dorada şi se dau cu sare şi piper. Se opăresc 500 g broccoli 5 minute în […]
Dorada la cuptor cu praz
Dorada la cuptor cu praz din: dorada, praz, vin, ulei, sare, piper, lamai. Ingrediente: o doradă mare un fir praz 2 lămâi 4 linguri ulei 200 ml vin o linguriţă piper boabe amestecat sare Mod de preparare: Se unge cu 2 linguri de ulei peştele la interior şi exterior. Se taie prazul rondele şi […]
Pofta buna!