Dorada marinata
PrinteazaDorada marinata din: dorada, lamaie, ulei, mustar, marar, ceapa, piper.
- 6 dorade potrivite
- 1/2 cană zeamă de lămâie
- 1/4 cană ulei de măsline
- 1/4 cană muştar de Dijon
- 3 linguri mărar proaspăt, tocat
- 2 linguri ceapă verde, tocată
- 1 lingură coajă de lămâie, rasă fin, fără partea albă
- 1 linguriţă piper alb, măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi doradele de solzi şi intestine.
Pregătiţi marinada combinând toate ingredientele, în afară de peşte. Puneţi peştii într-o pungă cu fermoar sau o cutie cu capac şi amestecaţi-i bine cu marinata. închideţi recipientul, lăsaţi 30 minute în frigider.
Scoateţi doradele din marinată şi frigeţi-le cca 6 min pe fiecare parte.
Serviţi imediat, cu garnitura preferată.
Pofta buna!