Dorada cu orez si varza chinezeasca
PrinteazaDorada cu orez si varza chinezeasca din: dorada, zeama de lamaie, varza chinezeasca, sare, piper, coriandru, ceapa, ulei de soia, orez, supa de legume, ardei iute, ghimbir, zeama de portocala, coriandru verde.
- 1 peste dorada (circa 350 g)
- zeama de la 1 lamaie
- 150 g varza chinezeasca
- sare
- piper macinat
- 1 lingua coriandru tocat
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei de soia
- 50 g orez cu bob lung
- 150 ml supa de legume
- 1 ardei iute tocat
- 1 lingurita ghimbir ras
- zeama de la 1 portocala
- 2 crengute coriandru verde
Mod de preparare:
Dorada se spală şi se crestează transversal, în trei locuri. Se dă cu sare, piper şi coriandru, în interior şi în afară, apoi se stropeşte cu zeama de lămâie.
Varza se spală, se scoate cotorul şi se taie fâşii subţiri. Ceapa se toacă şi se căleşte în 1 lingură de ulei, apoi se adaugă orezul, se lasă 1 minut, după care se toarnă supa de legume.
Se lasă la fiert 20 de minute. Cu 10 minute înainte, se pune şi varza
Dorada se prăjeşte în restul de ulei, cca 4 minute pe fiecare parte. Se adaugă ardeiul şi ghimbirul şi se mai lasă la foc foarte mic, 5 minute. Se ia de pe foc şi se păstrează la cald.
Se stropeşte cu zeamă de portocală şi se condimentează. Se decorează cu crenguţe de coriandru şi se serveşte cu varza, aşezată în boluri separate.
Dorada cu orez si varza chinezeasca
Pofta buna!