Dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, măsline negre, măsline verzi, usturoi, ceapă roşie, rosie, seminţe de pin, ulei de măsline, otet. Ingrediente: 4 bucăţi dorada sare piper 50 g rondele de măsline negre 100 g măsline verzi 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie mică 1 roşie 2 linguri seminţe de pin 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet […]
Dorada pe pat de morcovi
PrinteazaDorada pe pat de morcovi din: dorada, morcovi, ulei de masline, lamaie, coriandru, sare si piper.
- 2 dorade potrivite (circa 400g/buc)
- 2 morcovi mari
- 50 ml ulei de masline
- 1 lamaie
- 1 lingurita coriandru macinat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi evisceraţi peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l de apă.
Presăraţi-l cu sare, piper şi coriandrul măcinat, stropiţi-l cu zeama de la jumătate de lămâie şi 3 linguri de ulei de măsline şi puneţi-l într-o tavă, pe hârtie de copt.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi dorada la foc potrivit circa 40 de minute.
Intre timp, curăţaţi morcovii, spălaţi-l şi daţi-i pe răzătoarea mică.
Stropiţi morcovul ras cu uleiul rămas şi puţină zeamă de lămâie, presăraţi-l cu sare şi piper şi amestecaţi pentru omogenizare.
Serviţi dorada şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Dorada pe pat de morcovi
Pofta buna!
poate iti place si:
Dorada condimentata la gratar
Dorada condimentata la gratar din: ghimbir, usturoi, dorada, iaurt, ulei de masline, turmeric, pudra de ardei iute, seminte de chimion. Ingrediente: 2 linguri de ghimbir ras 4 catei de usturoi, dati pe razatoare sau zdrobiti 2 dorade, curatate si eviscerate 6 lingurite de iaurt 2 linguri ulei de masline 2 lingurite de turmeric 2 lingurite […]
Pofta buna!