Dorada cu rosii, capere si usturoi
PrinteazaDorada cu rosii, capere si usturoi din: ulei de masline extravirgin, dorade, usturoi, ardei iute, rosii, vin, capere, patrunjel.
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 dorade intregi sau bibani de mare (de circa 450 g fiecare), curatati de solzi si eviscerati
- 2 catei de usturoi, feliati fin
- 1/2 ardei iute rosu mic, tocat
- 400 g de rosii mici
- 4 linguri de vin alb
- 1 mana mica de capere
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie mare cu capac. Asaza cu grija pestele in uleiul incins si lasa-l 4-5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Intoarce-l pe partea cealaltă şi presară usturoiul peste el. Lasă-l încă 1 minut, apoi adaugă ardeiul iute şi roşiile.
Toarnă vinul şi lasă totul să bolborosească 1 minut, apoi adaugă 100ml de apă şi asezonează din abundenţă cu sare de mare şi piper. Pune capacul, dă focul mai mare şi fierbe mâncarea 15 minute, până când peştele se pătrunde.
Transferă peştii pe un platou şi pune tigaia înapoi pe foc. Adaugă caperele şi pătrunjelul şi lasă-le să fiarbă la fpc mare 1 minut. Poţi servi peştele şi sosul separat sau poţi transfera la loc peştii în tigaie, acoperindu-i cu sos şi aducând apoi tigaia pe masă. Stropeşte-i cu puţin ulei de măsline în plus chiar înainte de a-i servi.
Doada cu rosii, capere si usturoi
Pofta buna!