Ghid Complet de Utilizare. Laptele de migdale a devenit o alternativă populară și sănătoasă la laptele tradițional, câștigând teren în rândul celor care caută opțiuni nutritive și sustenabile. Acest lichid cremos și aromat, extrăgând esența migdalelor, oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, fiind totodată un produs […]
Dorada cu rozmarin si legume inabusite
PrinteazaDorada cu rozmarin si legume inabusite din: file dorada, rozmarin, piper, sare, usturoi, unt, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, masline, vin, smantana.
Ingrediente:
- 600 g fileuri de doradă
- 2 fire rozmarin
- sare
- piper măcinat
- 1 căţel de usturoi presat
- 10 g unt
- 2 linguri ulei de măsline
garnitură:
- 120 g dovlecei
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapă
- 150 g roşii decojite din conservă
- 1 ceapă locată
- 3 căţei de usturoi presaţi
- 10 măsline fără sâmburi tocate
- 1/4 pahar de vin alb
- 100 ml smântână lichidă
- 1/2 pahar de suc de roşii
- sare
- piper măcinat
- 1 crenguţă cimbru tocată
Mod de preparare:
Dorada cu rozmarin si legume inabusite: curăţă dovlecelul, ardeii, se spală şi se taie cubuleţe. Se toacă mărunt ceapa şi roşiile.
călesc ceapa şi usturoiul în ulei de măsline fără să se rumenească. Se adaugă legumele şi se călesc împreună. Se pune vinul alb, se adaugă roşiile şi smântână şi se amestecă cu sucul de roşii.
lasă totul să fiarbă pe foc mic 10 minute. Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă cimbrul.
taie peştele în felii groase şi se presară cu rozmarin. Se pune usturoiul peste peşte, se sărează şi se piperează.
prăjesc bucăţile de peşte în ulei încins, pe ambele părţi, şi se serveşte cald cu legumele înăbuşite.
Pofta buna!
Piftie de Porc Traditionala cu Usturoi
din: oase de porc, usturoi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, frunze de dafin, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente 1 kg oase de porc cu gelatină (ex. picioare, urechi) 1 capătână de usturoi 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mare 2-3 frunze de dafin Sare și piper […]