Dorada cu rozmarin
PrinteazaDorada cu rozmarin din: dorada, cartofi, vin, ulei de floarea soarelui, sare, usturoi, piper, rosii cherry, otet aromatic si rozmarin.
- 4 pesti dorada
- 8-10 cartofi
- 200 ml vin dulce
- 4-6 linguri ulei de floarea soarelui
- sare
- o capatana de usturoi
- piper negru macinat si boabe
- 300 g rosii cherry
- 3-4 linguri otet aromatic
- 1-2 crengute rozmarin
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală bine în 2-3 ape şi apoi se lasă să se scurgă pe un şervet absorbant de bucătărie. Se ung cu ulei şi se condimentează cu sare, piper şi usturoi.
Se curăţă şi se spală cartofii. Se taie rondele şi se aranjează într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei. Deasupra se pun peştii, se adaugă rozmarin şi se bagă în cuptor, la 180° C.
Din când în când, peştii şi cartofii se stropesc cu vin şi apă călduţă ca să nu se usuce. Roşiile se taie jumătăţi şi se pun pe deasupra cartofilor. După ce s-au copt, spre sfârşit, se stropesc cu oţetul aromatic, apoi se scot din cuptor.
Peştele se serveşte cu mujdei de usturoi, preparat în prealabil şi rozmarin verde.
Dorada cu rozmarin
Pofta buna!
Bun e pestele asta