Doradă cu soia si lămâie
PrinteazaDoradă cu soia si lămâie din: dorada, boabe de soia, lamai, cimbru, vin alb, morcov, ustuoi, rozmarin, ghimbir, miere, scortisoara, dafin, ceapa, sare, piper, ulei de masline, sos de lamaie.
- doua dorade
- 250 g boabe de soia
- doua lamai
- cimbru
- 200 ml vin alb
- un morcov
- 6 catei de usturoi
- 3 g rozmarin uscat
- ghimbir
- 30 g miere
- 3 g scortisoara
- dafin
- o ceapa
- sare
- piper
- ulei de masline
- cimbru
- sos de lamaie
Mod de preparare:
Doradele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se ung cu ulei în interior, se condimentează, se umplu cu rozmarin, usturoi, jumătate din ghimbirul ras şi felii de lămâie.
Se aşază pe o tavă, se ung cu ulei, se condimentează şi se aşază deasupra felii de lămâie. Se presară cu rozmarin, se toarnă vinul alb şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 25-30 de minute, se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
Boabele de scoia se pun la înmuiat cu o seară îniainte, se fierb în apă cu sare şi friunza de dafin până se înmoaie apoi se pun într-un bol.
Se încinge puţin ulei, se căleşte ceapa tocată şi morcovul ras două minute, apoi se adaugă usturoiul tocat, scorţişoara, sarea, piperul, restul de ghimbir şi cimbrul.
Se călesc două minute, se adaugă boabele de soia, mierea şi 500 ml apă. Se fierbe totul 20 de minute, se pun doradele în farfurii şi se aşază alături soia.
Se servesc ca atare sau cu sos de lamaie amestecat cu cimbru.
Doradă cu soia si lămâie
Pofta buna!