Dorada cu sos tahini si orez
PrinteazaDorada cu sos tahini si orez din: cumin, dorade, usturoi, coriandru, fulgi de ardei iute, cardamom, lamaie, lamaie, ulei de masline, tahini, iaurt, muguri de pin, menta, rodie, supa, orez, caise uscate, apa de trandafir, melasa de rodie, stafide, sofran, scortisoara.
Ingrediente:
Doradă cu sos:
- 1 linguriţă cumin
- 2 dorade
- 10 căţei usturoi
- 1 legătură coriandru verde
- 1 vârf de cuţit fulgi de ardei iute
- 1 linguriţă coriandru măcinat
- 1 vârf de cuţit cardamom măcinat
- 1 lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 linguri sos tahini
- 4 linguri iaurt
- 4 linguri muguri de pin prăjiţi
- 3 fire mentă verde
- boabele de la 1 rodie
- 1 legătură coriandru verde
- 3 fire mentă verde
Orez cu caise:
- 500 ml supă
- 200 g orez cu bob lung, înmuiat 30 min. în apă
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 g caise uscate, cubuleţe
- 1 lingură apă de trandafiri
- 1 lingură melasă de rodie
- 3 păstăi cardamom
- 50 g stafide rehidratate
- 1 vârf de cuţit şofran
- 1 linguriţă scorţişoara
- 2 frunze mentă
Mod de preparare:
Amestecă usturoiul cu ardei iute, coriardru verde, cumin, sare, piper, un strop suc de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, cardamom, coriandru, mentă şi se mixează bine cu un mixer vertical.
Se umplu peştii cu această compozţie. Se pun în tavă şi se stropesc cu ulei; se acoperă cu foie şi se coc 20 min. la cuptoul încins la 200 °C.
Căleşte în ulei orezul scurs, cca 3 min Se adaugă supa şi restul deingrediente. Se acoperă şi se fierbe la foc mic până ce scade apa.
Prepară sosul: se pune în tigaie usturoiul cu fulgi de ardei şi 5 linguri de ulei.
Căleşte şi se adaugă lămâie, 2 linguri apă, sos tahini, iaurt. Se mixează, apoi se adaugă mentă şi coriandru şi se mixează din nou.
Toarnă peste peşte.
Se serveşte cu rodie, muguri de pin şi orez.
Dorada cu sos tahini si orez
Pofta buna!