Dorada umpluta cu masline
PrinteazaDorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, măsline negre, măsline verzi, usturoi, ceapă roşie, rosie, seminţe de pin, ulei de măsline, otet.
- 4 bucăţi dorada
- sare
- piper
- 50 g rondele de măsline negre
- 100 g măsline verzi
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă roşie mică
- 1 roşie
- 2 linguri seminţe de pin
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Cureţi peştii şi îi crestezi la suprafaţă, din loc în loc. Ii presari cu sare şi piper după gust.
Decojeşti roşia, usturoiul şi ceapa, le speli şi le tai mărunt. Amesteci măslinele negre cu fâşii de măsline verzi, legumele tăiate anterior, seminţele de pin, oţetul şi 1 lingură ulei de măsline.
Ungi peştii cu uleiul rămas şi îi aşezi pe hârtie de copt. Ii umpli cu amestecul pregătit şi il împachetezi în hârtie. Coci peştii timp de 25 de minute, la foc mediu.
Pofta buna!