Dorada umpluta cu masline
PrinteazaO reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline, usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet.
- 4 bucati dorada
- sare
- piper
- 50 g rondele de masline negre
- 100 g masline verzi
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie mica
- 1 rosie
- 2 linguri seminte de pin sau de floarea soarelui
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet
Mod de preparare:
Se curăţă peştii şi se crestează la suprafaţă, din loc în loc. Se presară sare şi piper după gust. Se decojesc roşia, usturoiul şi ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se amestecă măslinele negre cu fâşii de măsline verzi, legumele tăiate anterior, seminţele de pin, oţetul şi 1 lingură ulei de măsline.
Se ung peştii cu ulei şi se aşază pe hârtie de copt. Se umplu cu amestecul pregătit şi se împachetează în hârtie. Se coc peştii cea 25 min., la foc mediu sau pe gril, câte 10 min. pe fiecare parte.
Dorada umpluta cu masline
Pofta buna!