Doradă umplută
PrinteazaSe încinge cuptorul la 180 °C. Se spală şi se şterg 4 dorade (curăţate, a cca 300 g). Se toacă 3 cepe şi 10 căţei de usturoi. Se lasă să se scurgă 100 g roşii uscate conservate în ulei; se taie mărunt. Se rup acele de la 6 fire de rozmarin. Se curăţă şi se toacă 2 ardei iuţi roşii.
Se călesc în 1 lingură ulei de măsline ceapa şi usturoiul, roşiile, rozmarinul şi ardeiul iute. Se stinge cu 2 linguri suc de lămâie. Peştii se umplu cu acest amestec şi se leagă strâns cu aţă. Se condimentează bine cu sare de mare şi piper, pe ambele feţe.
Se curăţă 3 cepe şi se taie sferturi; se prăjesc împreună cu doradele, în 2 linguri ulei de măsline, 5 min. pe fiecare parte.
Se dau apoi la cuptor şi se mai coc 15-20 min. Se presară verdeaţă proaspătă şi se serveşte cu garnitură de orez cu şofran.
Doradă umplută
Pofta buna!