Dorada cu vin alb si ciuperci
PrinteazaDorada cu vin alb si ciuperci din: dorada, ciuperci champignon, vin alb, unt, ceapa, usutroi, lamaie, ardei gras verde, portocala, cartofi, ulei de masline, sare, piper, frunze de pătrunjel, lamaie, portocala.
Ingrediente:
- 1 peşte dorada mare, de circa 1 kg
- 250 g ciuperci champignon
- 1 pahar vin alb
- 20 g unt
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lămâie
- 1 ardei gras verde
- 1 portocală
- 4 cartofi de dimensiune mijlocie
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 1 lămâie şi 1/2 portocală pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine, îl crestezi puţin pe ambele părţi şi îl presari cu sare şi piper.
Cureţi ceapa, usturoiul şi ciupercile. Pe acestea din urmă le speli în mai multe ape.
Tai mărunt ceapa şi usturoiul, iar ciupercile în felioare subţiri.
Intr-o tavă, pui câteva felioare de unt, aşezi ceapa şi usturoiul, iar deasupra pui peştele.
Torni vinul şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute.
La jumătatea timpului de preparare, adaugi în tavă ciupercile şi le stropeşti cu uleiul de măsline.
Serveşti peştele cald, decorat cu frunze de pătrunjel, rondele de ardei, felii de lămâie şi de portocală.
Alături de peşte pui garnitura de cartofi natur.
Pentru a consuma cu uşurinţă acest peşte, îl desfaci în jumătate, pornind de la burtă şi scoţi cu grijă coloana vertebrală.
Dorada cu vin alb si ciuperci
Pofta buna!
Bun, bun, foarte bun pestele!