Douazeci de Supe simple si rafinate

Printeaza

Supa este o mâncare lichidă sau semilichidă, preparată în principal prin fierberea ingredientelor în apă sau alt lichid (cum ar fi bulion, zeamă de carne, lapte sau apă cu adaos de legume, carne, pește sau alte ingrediente). Supele sunt o parte importantă a bucătăriilor din întreaga lume și pot varia semnificativ în funcție de ingredientele folosite, metoda de gătire și cultura culinară a regiunii.

Supele sunt apreciate pentru că sunt ușor de preparat, hrănitoare și pot fi adaptate pentru a se potrivi gusturilor și preferințelor individuale. Ele pot fi consumate ca fel principal, aperitiv sau chiar ca remediu pentru răceală sau gripă, deoarece sunt revigorante și reconfortante. Supa este, de asemenea, o sursă bună de hidratare, în special în cazul supele lichide.

În plus, supele sunt adesea considerate a avea beneficii pentru sănătate, deoarece pot fi bogate în nutrienți, vitamine și minerale, în funcție de ingredientele folosite. Cu toate acestea, valorile nutriționale pot varia în funcție de ingredientele și metodele de gătire utilizate.

Douazeci de Supe simple si rafinate:

Supe simple si rafinate:

Supa_crema_de_mazare_cu_ciolan_afumat_09

Reteta zilei: Supa crema de mazare cu ciolan afumat

Supa crema de mazare cu ciolan afumat din: unt, ceapa, morcov, telina, cimbru, ciolan afumat, mazare, apa, sare, piper. Ingrediente:  3 linguri unt nesărat 2 cani ceapă tocata 2/3 cana de morcov cuburi 1/2 cana telina cubulete 4 crengute de cimbru proaspat 2 ciolane afumate 2 mazăre 8 cesti apa sare 1/4 linguriță de piper […]

Supa de mazare cu carnati

Supa de mazare cu carnati Ingrediente: 1 ceapa 1 catei de usturoi 1 lingura unt, 1 linguria curry 1 lingura gris 1 cutie mazare sau mazare din congelator (aproape 300 g) 750 ml supa instant de gaina 2 carnati 250 ml smantana sare piper zahar zeama de lamaie   Mod de preparare: Ceapa si usturoiul […]

Supa de rosii cu dovlecei si cartofi

Supa de rosii cu dovlecei si cartofi Ingrediente: 1 l suc de rosii (sau rosii in bulion) 2 dovlecei taiati rondele subtiri (din congelator sau din saramura) 4 cartofi 2 cepe mici 3 catei usturoi 1/2 ceasca ulei 1 lingurita zahar sare piper 2 foi dafin   Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare […]

Supa din carne de vita

Supa din carne de vita Ingrediente: 1 kg carne de vita cu os 1 ceapa 2 radacini de patrunjel 2 morcovi 1 telina 1 legatura de patrunjel 50 g fidea sare piper   Mod de preparare: Spală carnea, curăţ-o de pieliţe şi pune-o ia fiert în apă rece cu sare. Ai grijă să aduni spuma […]

Supa crema de rosii cu smantana

O reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi, ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel, pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un dovlecel […]

Crema de dovleac cu scoici

Crema de dovleac cu scoici Ingrediente: 1 dovleac 12 scoici Saint-Jaques 4 linguri de tapioca 300 ml smântână groasă 60 g unt 1 doză de şofran pudră sare, piper măcinat pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. […]

Supă de praz

Supă de praz Ingrediente: doi-trei morcovi un păstârnac o ţelină 400 g cartofi 600 g praz o lingură de pastă de roşii două linguri de ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, ţelina şi păstârnacul, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se fierb aproximativ o jumătate de oră în […]

Supa de peste cu rosii

Supa de peste cu rosii Ingrediente: 500 g peşte dezosat (sau crap mare) 300 g roşii (din conservă) 1 legătură zarzavat 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceapă 2 linguiri margarina 100 ml vin alb 1 l apă fiartă cu 4 linguri vegeta piper leuştean   Mod de preparare: Peştele, tăiat bucăţi mici, se stropeşte […]

Supa de castraveti rece

Supa de castraveti rece Ingrediente: 150 g castraveţi 1 ceapă verde 2 crenguţe de mărar 1 căţel de usturoi 100 ml supă 100 ml smântână sare, piper boia de ardei iute 1 felie toast 1 linguriţă margarina   Mod de preparare: Spălaţi castra­vetele, tăiaţi-l pe lung şi îndepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei linguriţe. Tăiaţi din […]

Supa de fasole cu mujdei

Supa de fasole cu mujdei Ingrediente: 1 cană fasole 1 ceapă 1 linguriţă bulion tăieţei usturoi 1 ceaşcă de iaurt (sau smântână) 1 linguriţă vegeta ulei   Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea şi se aruncă prima apă. Se pune la fiert fasolea a doua oară în apă caldă şi în timp ce […]

Supă de roşii cu busuioc si parmezan

Supă de roşii cu busuioc si parmezan Ingrediiente: 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 2 cuttii de roşii (a 850 ml) 400 ml supă 400 g carne tocată de vită 200 g orez 1 găllbenuş sare, piper 1 lingură busuioc tocat mărunt 2 linguri parmezan ras   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o […]

Supa_de_rosii_cu_pui_si_legume_05

Reteta zilei: Supa de rosii cu pui si legume

Supa de rosii cu pui si legume din: duc de rosii, pui, apa, ulei, ardei, morcov, ceapa, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, leustean, cimbru, busuioc, usturoi. Ingrediente: 800 gr de suc de rosii 400 gr de carne de pui 150 ml de apa 2 linguri de ulei 1 ardei 1 morcov 1 ceapa 1 mana […]

Cum se prepara supa de fasole neagra (video)

O reteta video despre cum se prepara supa de fasole neagra. Ingrediente: 100 g tinned black beans , (in own juice) 3 tbsp olive oil 1 red onion , peeled and sliced 3 garlic cloves , peeled and finely chopped 3 fresh chillies , finely chopped 2 tbsp tomato purée 1 ltr chicken stock 1 […]

Supa de cartofi cu smantana

Supa de cartofi cu smantana Ingrediente: 400 g cartofi noi o ceapa 2-3 morcovi 1 pâstârnac o lingura unt 100 g smântână sare piper o legătură mărar 1 -2 linguri oţet   Mod de preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert […]

Supa cu galusti

Supa cu galusti Ingrediente: 4-5 morcovi mari o radacina de patrunjel o telina 1-2 ardei verzi o ceapa 2 catei de usturoi sare un ou 4-5 linguri gris 200 g de branza de vaci 20 g de unt un dovlecel o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă toate rădăcinoase-le şi zarzavaturile, se spală […]

Supă uşoară de legume

Supă uşoară de legume Ingrediente: 200 g varză albă 200 g conopidă 1 dovlecel 100 g fasole ver­de 2 roşii 300 g dovleac 2 morcovi verdeaţa de la 2 ţeline 200 g boabe de fasole albă (conservă) 1 l supă sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi desprindeţi conopida […]

Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir

O reteta de supa crema de dovleac cu bacon si ghimbir din: dovleac, morcov, ghimbir, ceapa, unt, supa, sare, piper, nucsoara, usturoi, smantana, kaizer. Ingrediente: 1 kg dovlec 1 morcov 2 cm ghimbir 1 ceapă 2 linguri unt 1 l supă sare piper nucşoară 1 căţel de usturoi 200 g smântână 12 felii bacon (kaizer) […]

Supă cu pui şi tăiţei

Supă cu pui şi tăiţei Ingrediente: 1 pui 2 cm ghimbir 1 căţel de usturoi sare 10 boabe de piper 1 linguriţă pastă de roşii legume pentru supă (morcov, ţelină, etc) 1/2 legătură ceapă verde 2 ardei iuţi roşii 100 g paste 3 crenguţe coriandru   Mod de preparare: Acoperiţi puiul cu apă şi fierbeţi-l […]

Supă cu legume şi carnati

Supă cu legume şi carnati Ingrediente: 500 g cartofi 200 g ţelină 2 morcovi mari 1/2 legătură maghiran 4 linguri ulei 100 g grâu integral 1 linguriţă chimen 1,51 supă 2 tulpini praz 4 cârnaţi (sau crenvurşti) sare piper   Mod de preparare: Pregătiţi cartofii, ţelina şi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe potrivite. Spălaţi maghiranul şi […]

Supă cu perişoare si usturoi

Supă cu perişoare si usturoi Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei 1 ceapă verde 150 g roşii cherry 250 g carne de porc tocată 2 linguri sherry piper 1,51 supă 2 linguri sos de peşte 2 lin­guri pătrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.