Dovlecei umpluti cu branza si smantana din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 3 linguri brânză rasă 2 linguri ulei (unt) 1 lingură pesmet 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru […]
Dovlcei umpluti cu branza
PrinteazaAlegi dovlecei mijlocii, îi cureţi de coajă şi le scoţi i miezul, după care îi dai într-un clocot în apă cu sare. Ii scoţi şi îi aşezi la scurs.
Separat faci o umplutură din dovlecel ras pe răzătoarea mică, stors de zeamă şi amestecat cu 150 g brânză de vacă, 1 lingură brânză de oaie, 2 ouă şi 1 lingură făină.
Frămânţi bine şi potriveşti de sare (numai dacă mâncaţi foarte sărat), după care umpli dovleceii şi îi aşezi unul lângă altul într-o tavă unsă cu unt. Presari caşcaval ras (sau telemea) şi dai la cuptor până se rumenesc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara
Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara din: dovlecei, vanata, morcovi, patrunjel, telina, mazare, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 1 vânătă medie 2 morcovi 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 conservă mică de mazăre unt Pentru sos: 1/4 pachet cu unt 1 lingură cu vârf cu făină 300 ml lapte fierbinte sare piper […]
Dovlecei umpluti cu carne la cuptor
Dovlecei umpluti cu carne la cuptor din: dovlecei, rosii, carne, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 roşii 400 g carne tocată de curcan 1 ceapă ardei gras roşu 1 lingură de legume deshidratate fără sare ulei sare şi piper verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 10 ouă de prepeliţă Mod de preparare: Dovleceii se taie […]
Pofta buna!