Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice
PrinteazaO reteta de dovleac cu ardei iute si amestec de legume asiatice din: dovleac, ulei de floarea soarelui, boia iute, amestec chinezesc de cinci condimente, bok choi, sos de soia, otet din vin de orez, miere, lamaie verde si frunze de coriandru.
- 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac de placinta, taiat in bucati mari (se pot indeparta semintele); se poate folosi cu coaja
- 2 lingurite ulei de floarea soarelui sau vegetal
- 1 lingurita cu boia iute si 1 lingurita cu amestec chinezesc de cinci condimente
- 175 g broccoli, desfacut in buchetele mici
- 175 g de bok choi, taiat sferturi
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri otet din vin de orez
- 1 lingura de miere
- 1 lamaie verde, jumatate stoarsa pentru zeama, cealalta jumatate taiata felii
- cateva frunze de coriandru
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220′ C/ gaz 7. Se dă dovleacul prin ulei, apoi se presară cu boia, amestecul de cinci condimente, o linguriţă de piper negru şi un vârf de cuţit de sare. Se amestecă bine.
Se răstoarnă într-o tavă, se întinde într-un singur strat şi se coace 25-30 de minute, până ce se frăgezeşte şi începe să se caramelizeze pe la margini.
Cam cu cinci minute înainte să fie gata dovleacul, se încinge un wok sau o tigaie mare şi se adaugă broccoli, plus una- două linguri de apă.
Se ţine pe foc două-trei minute, apoi se adaugă bok choi, sosul de soia, oţetul şi mierea şi se mai ţine pe foc câteva minute, până ce legumele s-au frăgezit.
Se adaugă zeama de lămâie, apoi se împarte la două farfurii, împreună cu dovleacul, frunzele de coriandru şi feliile de lămâie.
Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice
Pofta buna!