Dovleac cu branza de capra si cuscus
PrinteazaDovleac cu branza de capra si cuscus din: dovleac, chilli, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de masline, cuscus, patrunjel, branza de capra.
- 1 dovleac, taiat in 4 si curatat de seminte
- un praf de chilli
- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 250 g cuscus
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
- 200 g branza de capra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Presară dovleacul cu sare şi piper, chilii şi coajă rasă de lămâie.
Dă la cuptor 40-50 min sau până când se pătrunde. Intr-un bol larg pune cuşcuşul şi toarnă deasupra 700 ml apă clocotindă în care ai adăugat 1 linguriţa de sare.
Acoperă vasul şi lasă să se îmbibe de lichid 8 min. Combină cu pătrunjelul şi zeama de lămâie şi umple sferturile de dovleac.
Presară brânză şi dă din nou la cuptor 5 min pentru ca aceasta să se topească.
Dovleac cu branza de capra si cuscus
Pofta buna!