Dovleac cu carne tocata
PrinteazaDovleac cu carne tocata din: dovleac, carne tocata, usturoi, telina, sos worcester, ulei, bicarbonat, zeama de lamaie, sare, piper.
- 1/2 dovleac
- 600 g carne tocata (ameste vita-porc)
- 1 catel de usturoi
- 1 telina mica
- 1 lingurita sos Worcester
- 50 ml ulei
- un varf de cutit bicarbonat
- 1 lingurita zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu usturoiul şi ţelina date pe răzătoarea mică, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, sosul Worcester, sare şi piper după gust şi omogenizaţi bine compoziţia.
Tăiaţi dovleacul în felii, ungeţi-le cu ulei şi presăraţi- le cu sare şi piper.
Inţepaţi fiecare felie de dovleac cu scobitori, apoi împărţiţi carnea în 4 părţi şi puneţi-o pe 4 felii de dovleac, pe scobitori.
Puneţi feliile astfel pregătite pe o tavă de aragaz şi ţineţi-le la cuptor, la foc potrivit, pentru 60 de minute.
Dovleac cu carne tocata
Pofta buna!