Dovleac cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de dovleac cu ciuperci din: cartofi, pulpa de dovleac, sare, piper, hribi, ceapa rosie, ulei, supa, unt, branza de vaci si nucsoara.
- 400 g cartofi
- 700 g pulpă de dovleac
- sare
- piper
- 300 g hribi sau alte ciuperci de pădure
- 200 g ceapă roşie
- 1 lingură ulei
- 600 ml supă
- 1 lingură unt
- 100 g brânză de vaci
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se rad la fel ca pulpa de dovleac. Pulpa de dovleac se sărează şi se lasă să se pătrundă cca 10 min. Se curăţă ciupercile şi se taie felii. Se toacă ceapa. Apoi cartofii şi dovleacul rase se storc bine, într-un prosop textil.
Se adaugă dovleac şi cartofi şi se prăjesc 3 min. Se toarnă supa şi se acoperă vasul cu un capac; se fierb cca 5 min. Se ia capacul şi se mai fierb legumele cca 5 min., până ce lichidul se evaporă aproape în totalitate.
Se încinge o tigaie de teflon şi se prăjesc ciupercile. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă untul şi se mai călesc puţin ciupercile. Se sărează şi se piperează. Se adaugă brânza la legume şi se condimentează cu sare, piper şi scorţişoară. Se aşază pe farfurii legumele cu ciuperci şi se presară eventual pătrunjel.
Dovleac cu ciuperci
Pofta buna!