Dovleac copt cu aroma de lamaie

Printeaza

Dovleac copt cu aroma de lamaie din: dovleac, ulei de masline, fistic, cimbru, lamaie.

Ingrediente: 

  • 1 dovleac, curăţat de coajă şi tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 50g de fistic, prăjit
  • 4 fire de cimbru, doar frunzele
  • zeama de la 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Tăvăleşte bucăţile de dovleac prin 1 lingură ulei de măsline şi asezonează. Coace-l la cuptor 40 de minute, până când devine fraged şi caramelizat.

Intre timp, zdrobeşte grosier fisticul împreună cu cimbrul şi un praf de sare, într-un mojar cu pistil sau cu capătul unui sucitor.

Adaugă zeama de lămâie şi uleiul rămas şi verifică dacă este suficient de asezonat. Pune fisticul peste dovleac, înainte de a servi.

 

 

 

Dovleac copt cu aroma de lamaie

Dovleac_copt_cu_aroma_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

Coaste de Miel cu Glazură de Șofran: Rețetă Delicioasă și Nutritivă

Coaste de Miel cu Glazură de Șofran: Rețetă Delicioasă și Nutritivă din: coaste de miel, sofran, miere, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, rozmarin, cimbru, sare, piper. Pentru iubitorii de bucătărie rafinată, coastele de miel cu glazură de șofran reprezintă o îmbinare perfectă între delicatețea cărnii de miel și aroma exotică a șofranului. Această rețetă […]

Fazan în Sos de Roșii și Măsline: Rafinament și Arome Mediteraneene

Fazan în Sos de Roșii și Măsline: Rafinament și Arome Mediteraneene din: fazan, rosii in bulion, masline verzi, capere, usturoi, vin alb sec, ulei de masline, oregano, rozmarin, sare, piper. Descoperiți rafinamentul și bogăția gusturilor mediteraneene cu o rețetă excepțională de fazan în sos de roșii și măsline, îmbogățită cu capere pentru o savoare unică. […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.