Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză

Printeaza

Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză din: dovleac placintar, broccoli, lapte dulce pasteurizat, branza, ulei de masline, sare.

Ingrediente:Dovleac_copt_cu_broccoli_si_sos_de_brânza

  • 1 dovleac placintar, de circa 1 kg
  • 1 manunchi de broccoli de aproximativ 350 g
  • 100 ml lapte dulce pasteurizat
  • 100 g branza
  • ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli dovleacul, îl tai în jumătate, îl ungi cu ulei atât în interior, cât şi în exterior, după care îl introduci în cuptor, la foc mic spre mediu, să se coacă lent.

Această operaţie durează aproximativ 1 oră. Intr-un vas cu apă fiartă uşor sărată, pui la fiert mănunchiul de broccoli. După 3-4 minute, o scurgi si o desfaci în buchetele.

Pentru a prepara sosul, încălzeşti laptele, adaugi brânza tăiată în cubuleţe şi le fierbi împreună 5 minute, la foc mic, amestecând încontinuu.

Umpli jumătăţile de dovleac cu bucheţelele de broccoli, le aşezi într-o tavă şi torni peste ele sosul. Le introduci din nou în cuptor, pentru 15 minute.

Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză

Dovleac_copt_cu_broccoli_si_sos_de_brânza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O reteta care mi se pare prea complicata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.