Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză
PrinteazaDovleac copt, cu broccoli si sos de brânză din: dovleac placintar, broccoli, lapte dulce pasteurizat, branza, ulei de masline, sare.
- 1 dovleac placintar, de circa 1 kg
- 1 manunchi de broccoli de aproximativ 350 g
- 100 ml lapte dulce pasteurizat
- 100 g branza
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Speli dovleacul, îl tai în jumătate, îl ungi cu ulei atât în interior, cât şi în exterior, după care îl introduci în cuptor, la foc mic spre mediu, să se coacă lent.
Această operaţie durează aproximativ 1 oră. Intr-un vas cu apă fiartă uşor sărată, pui la fiert mănunchiul de broccoli. După 3-4 minute, o scurgi si o desfaci în buchetele.
Pentru a prepara sosul, încălzeşti laptele, adaugi brânza tăiată în cubuleţe şi le fierbi împreună 5 minute, la foc mic, amestecând încontinuu.
Umpli jumătăţile de dovleac cu bucheţelele de broccoli, le aşezi într-o tavă şi torni peste ele sosul. Le introduci din nou în cuptor, pentru 15 minute.
Dovleac copt, cu broccoli si sos de brânză
Pofta buna!
O reteta care mi se pare prea complicata