Dovleac copt cu spanac
PrinteazaDovleac copt cu spanac din: dovlecei, spanac, migdale, ulei de masline, zahar, seminte de chimen, seminte de susan, seminte de fenicul, menta, sare, piper si ghimbir.
- doi dovlecei de placinta mici
- 500 g spanac proaspat
- 300 g migdale
- 100 ml ulei de masline
- 150 g zahar
- 15 g seminte de chimen
- 20 g seminte de susan
- 10 g seminte de fenicul
- o lingurita cu menta
- sare
- piper
- o lingurita cu ghimbir
Mod de preparare:
Dovlecii se taie jumătăţi, se curăţă de seminţe şi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe. Intr-un bol se pune ghimbirul, zahărul tos, un sfert din seminţele de chimen, seminţele de fenicul puţin ulei de măsline, sare şi piper.
Se macina, se ung dovleceii, se asaza pe o tava, se toarna o acna cu apa si se introduc in cuptorul incins. Se coc la foc mediu pana cand s-au inmuiat si se scot pe un platou. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se pun spanacul rupt bucăţi mici, un sfert din migdale tocate mărunt, sare şi piper după gust.
Se călesc la foc mediu zece minute, se scot şi se adaugă pe un platou alături de dovleci. Intr-un bol se pun restul de seminţe de chimen, seminţele de susan, sare, piper, restul de migdale şi menta uscată. Se macină, se presară peste spanac şi dovleci şi se servesc imediat.
Ca sa fie picant, la pasta cu migdale si menta se adauga si ghimbir ras.
Dovleac copt cu spanac
Pofta buna!